Welkom in de Witte Doos

De Witte Doos is een multifunctionele projectruimte in de Witte de Withstraat 89 in Amsterdam. Het is een kleine ruimte, met inpandige buren Zoete-broodjes en PJ. De ruimte kan in korte tijd omgebouwd worden tot streaming studio (@zark vof), laboratorium (HTBT-Pharma), atelier van Willem Steeper of tentoonstellingsruimte.

Atelier
Streaming Studio
De Witte Doos is werkruimte van 'wetenschapper', beeldend kunstenaar en schrijver Willem Steeper. Hij zal in samenwerking met @ZARK live streaming performances uitvoeren in dewittedoos.nl. Hij zal zoveel mogelijk van het ontstaan van het kunstwerk laten zien.

Willem Steeper onderzoekt in De Witte Doos het epidermis. Hij prepareert kleine schilderijtjes met huidskleur. Deze meteen worden tentoongesteld. De huid is in afwachting van een noodzakelijke incisie. Bij wie gaat de operatie plaatsvinden?
'Epidermis' (1ste fase) is onderdeel van het project Pharma dat hij samen met beeldend kunstenaar Bert Feddema op heeft gezet.

Tentoonstellingsruimte
Als De Witte Doos is tentoonstellingsruimte. Een aaneengesloten reeks van kunstprojecten. Het kunstwerk van begin tot eind. Van leeg doek naar schilderij. Het hele proces is te volgen in de etalage van de Witte Doos, en online met foto's, video's, en live streams.

Laboratorium
In het HTBT-Pharma lab en onderzoekscentrum vinden experimenten plaats met de protonscanner en de nanobot technologie van HTBT-Pharma: Total Body Scan. Hier worden de kunstenaarsimpressies gemaakt voor o.a. elektronische medische dossier van de patiënten van HTBT-Pharma. Dat wil zeggen kunstliefhebbers en hypochonders. HTBT-Pharma scant het lichaam op kunstzinnige wijze en produceert persoonlijke medische portretten. Voor meer informatie over deelname en lidmaatschap van de Pharma patiëntenvereniging of hoe aandeelhouders te worden van het bedrijf zie: HTBTechnologies - Pharma

Streaming Studio
In de studio kunnen we met bluescreen opnamen live een virtuele omgeving creeren. Een interview in een willekeurige omgeving. Multiscreen infomatics. Datavisualisatie.

Werkwijze
Het is de bedoeling dat de ruimte zo effectief mogelijk gebruikt kan worden. De Witte Doos kan omgetoverd worden in willekeurig welke ruimte, binnenkort kunnen we met virtuele technieken een online werkelijkheid creëren waarin evenementen kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld een virtuele nieuwsstudio waarin nieuwsitems kunnen worden gemaakt. De content kan live multi screen gepresenteerd worden.